به گزارش قدس آنلاین، توسعه زیرساختهای حملونقل کشور و نوسازی ناوگان در حوزه ریلی از جمله اولویتهای وزارت راه و شهرسازی به عنوان پیشران پیشرفت کشور است و به گفته «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی، برنامه جامعی برای تأمین ناوگان ریلی در حوزه واگن های باری، مسافری و لکوموتیو مد نظر قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تمرکز بر تکمیل زنجیرههای کریدوری ریلی گفته بود که سران منطقه منتظر تکمیل کریدورهای ریلی ایران هستند و عزم مجلس نیز برای حمایت و تقویت این پروژهها جزم است.
موضوعی که در دیدارهای بذرپاش به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران با ۱۲ کشور همواره مورد تاکید و مذاکره قرار گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین فروردین ماه سال جاری در نشست با مدیران بخش خصوصی حوزه راه آهن با اشاره به شعار سال و لزوم توجه جدی به مهار تورم و رشد تولید، برنامه وزارت راه و شهرسازی را حمایت از تولید داخلی برای توسعه ناوگان و تکمیل کریدورهای ریلی با اولویت استفاده از توان داخلی دانست.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی معاونت برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی، برنامه احداث و ساخت یکهزار و ۵۴۱ کیلومتر راهآهن تا پایان سال ۱۴۰۳ را در دستور کار خود قرار داده است که در همین راستا ریلگذاری ۱۷۸ کیلومتر از خطوط ریلی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون محقق و ۱۲۰ کیلومتر آن در سال ۱۴۰۱ انجام شده است.
همچنین زیرسازی ۲۷۳ کیلومتر از خطوط ریلی از ابتدای دولت سیزدهم نیز انجام شده که ۱۴۴ کیلومتر آن در سال ۱۴۰۱ اجرایی شده است.
از جمله دستاوردهای وزارت راه و شهرسازی در حوزه حملونقل ریلی میتوان به افتتاح بخش اول راه آهن چابهار- زاهدان، محدوده زاهدان -خاش به طول ۱۵۴ کیلومتر، خط ریلی میانه- بستان آباد – تبریز (بستان آباد - خاوران) به طول ۴۴ کیلومتر، زیرسازی محور ریلی شیراز - بوشهر به طول ۱۴.۸۶ کیلومتر، زیرسازی محور ریلی رشت- کاسپین به طول ۱۶.۸ کیلومتر، زیرسازی محور ریلی گل گهر- شیراز و آنتنی داراب – زادمحمود به طول ۶.۵ کیلومتر، زیرسازی محور ریلی مبارکه - شهرکرد به طول ۱۲.۴ کیلومتر، روسازی محور ریلی یزد- اقلید به طول ۱۰.۹۸ کیلومتر، روسازی محور ریلی همدان - سنندج به طول ۱۸.۵۷ کیلومتر و ساخت ۱۶ هزار و ۶۸۰ متر مربع ایستگاه ریلی اشاره کرد.
ارتقای ایمنی در شبکه ریلی کشور نیز اولویت دیگر وزارت راه و شهرسازی در سال جاری اعلام شده و اقداماتی نظیر توسعه سیستمهای نظارت تصویری، تجهیز ایستگاهها به سیستم کنترل اتوماتیک قطارها (ATC)، ساخت داخل و بازسازی انواع لکوموتیو و ساخت و بازسازی انواع واگن باری به منظور افزایش سرعت سیر و تامین و نوسازی ناوگان ریلی انجام شده است.
این اقدامات دستاوردهایی از جمله بازسازی و بهسازی ۱۸۰ کیلومتر از خطوط ریلی و توسعه سیستمهای نظارت تصویری به تعداد ۲۷۰ دستگاه در سال گذشته به دنبال داشته است.
تجهیز ایستگاهها به سیستم کنترل اتوماتیک قطارها (ATC) به تعداد ۱۲ ایستگاه، ساخت داخل و بازسازی انواع لکوموتیو به تعداد ۳۸ دستگاه، ساخت انواع واگن باری به تعداد یکهزار و ۵۹۸ دستگاه و ساخت و بازسازی انواع واگن باری به تعداد ۵۰ دستگاه نیز از دیگر نتایج بدست آمده در سال گذشته بود.
نظر شما